Ez a téli vitaminbomba valóban megfizethető áron érhető el a Mars téri piacon.
A tapasztalatok szerint a hidegebb hónapokban nő meg igazán az érdeklődés iránta, hiszen a cékla nemcsak finom, hanem egészségmegőrző hatásai miatt is egy szuper választás. Mutatjuk, mennyiért szerezhetjük be a Mars téri piacon.
A cékla az egyik legegészségesebb és legsokoldalúbb zöldség, amelyet évszázadok óta fogyasztanak. Jellegzetes, mélybordó színe teszi igazán különlegessé, a benne található értékes anyagok miatt pedig igazi vitaminbomba. Főzve, sütve, savanyítva és nyersen is fogyasztható.
Igazi sztárzöldség a cékla a Mars téri piacon
A cékla manapság rendkívül népszerű zöldség a piacon, hiszen szinte minden árus kínálatában fellelhető. Az árak általában kedvezőek, 400 és 550 forint között mozognak, ami vonzó lehet a vásárlók számára. Bár a cékla igazi szezonja még nem köszöntött be, már most is vannak olyan lelkes vevők, akik örömmel teszik kosarukba ezt a színes és tápláló zöldséget.
- Sokkal inkább a hidegebb időkben keresik, de igazán a karácsonyi szezonban viszik. Nagyon jól passzol a zsírosabb ételekhez - mondta Tanács Józsefné, aki egészen Zákányszékről érkezett a Mars téri piacra.
A megfigyelések szerint napjainkban egyre ritkábbá válik a házi savanyúságok készítése, így a cékla savanyítása is háttérbe szorul.
- Nagyon kevesen vágnak bele ilyenbe manapság, inkább friss fogyasztásra viszik - fogalmazott a piaci árus.
Készíthetsz belőle ízletes és tápláló nassolnivalót is!
A beszélgetés során Tanács Józsefné egy igazán egyszerű, de annál egészségesebb receptet osztott meg velünk.
Ez a recept számomra igazi kedvenc! A céklát először alaposan megmosom, majd finomra reszelem. Ezután hozzáadom az almát és a friss répát, így egy színes és ízletes keveréket kapok. Az ízesítése szinte végtelen lehetőségeket rejt magában: csepegtetek rá egy kis ecetet, locsolok az olívaolajból, majd sóval és borssal fűszerezem. Néhányan még egy kis cukrot is szórnak rá, hogy édesebb ízt kölcsönözzenek neki. Egyszerű, de nagyszerű!
A cékla igazi gasztronómiai kincs, amelynek felhasználási lehetőségei szinte végtelenek. Főzve, sütve vagy savanyítva egyaránt ízletes, de akár lé formájában is élvezhetjük jótékony hatásait. Nyersen, reszelve vagy szeletelve salátákban remekül érvényesül, de csipszként vagy izgalmas sütemények alapanyagaként is megállja a helyét. A cékla sokoldalúsága lehetőséget ad arra, hogy kreatívan variáljuk az ételeinket, miközben egészséges alternatívákat kínálunk magunknak.
A cékla nem véletlen egy szuperélelmiszer
A cékla igazi tápláló csoda, tele olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Kiemelkedő antioxidáns tulajdonságai mellett, bőségesen tartalmaz káliumot, magnéziumot és vasat, valamint A-, C- és B6-vitamint. Ezen jótékony összetevők révén a cékla nemcsak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is szolgál!
Kiválóan serkenti a vérkeringést, különösen az agyi területeken, emellett a benne lévő vegyületek rendkívül előnyösek az idegrendszer védelmében. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez, és segíthet abban, hogy memóriánk éles maradjon.





