Ezek a konyhai hibák pattanásokhoz vezethetnek - Te is tapasztaltad már ezt?

Felfedeztük, hogy egy elterjedt konyhai szokás komoly hatással lehet a bőrápolási rutinodra. Ezúttal azonban nem az elfogyasztott ételek minőségéről van szó.
Ha eddig a tejtermékek vagy a cukor voltak a bűnbakok a pattanásaid miatt, itt az idő, hogy kicsit más szemszögből is megvizsgáld a helyzetet. Ne csak az ételek összetevőin gondolkodj, hanem azon is, hogyan készíted el őket. Talán a főzési módszerek is szerepet játszanak abban, hogy bőröd állapota hogyan alakul.
"A legtöbb ember nem kapcsolja össze a konyhai rutinját a bőrével - mondta dr. Helena Watson bőrgyógyász a Plumbworld-nek adott interjújában. - De a főzőolajoknak és a levegőben lévő zsiradéknak való kitettség eltömítheti a pórusokat, és makacs kiütésekhez vezethet - különösen az állkapocsvonal és a homlok körül."
A Plumbworld legfrissebb kutatása rávilágított, hogy a megkérdezettek 63%-a bevallotta: a főzés után nem szán időt az arc vagy a haj megmosására, még akkor sem, ha olajban vagy zsiradékban készített ételeket készített. Ezen kívül tíz válaszadó közül négyen egyáltalán nem alkalmaznak páraelszívót sem a konyhában.
"Ez a pattanások elleni harc titkos receptje - jelentette ki Watson határozottan. - Még ha a bőrápolási szokásaid jól is alakulnak, ha ezt a szennyeződésekből álló réteget nem távolítod el, az összes erőfeszítésedet kárba veszítheti. Ha úgy fekszel le, hogy nem végezted el a megfelelő tisztítást, ezek a részecskék éjszaka mélyebbre kerülnek a pórusaidba. Ez egy olyan dolog, amire sok páciensem sosem gondolt, amíg végre össze nem állt a kép."
A 29 éves Sophie L., aki Manchesterben él, végre megtalálta a választ makacs pattanásai problémájára.
"Mindent kipróbáltam – különféle tisztítószereket és drága szérumokat is, de semmi sem hozott igazi változást – mesélte a Plumbworldnek. – Csak amikor elolvastam dr. Watson tanácsait, jöttem rá, hogy rendszerint úgy főzök, hogy utána nem kötöm össze a hajam, vagy elfelejtem megmosni az arcom."
Mostanra már lemondott a drága bőrápolásról a jó öreg, főzés utáni arctisztítás javára.
"A bőröm tisztább, és hetek óta nem volt pattanásom. Fogalmam sem volt róla, hogy a főzés lehet az oka" - mondta a nő.
"A bőrünk állapota nem csupán az általunk használt termékek függvénye - figyelmeztetett a Plumbworld képviselője. - A konyha, bár első látásra talán nem tűnik veszélyesnek, mégis olyan szokások alakulhatnak ki benne, amelyek váratlanul hatással lehetnek az egészségünkre, és ezekre sokszor nem is gondolunk."