**3 Ínycsiklandó és Villámgyors Vegán Snack Szilveszterre, Aminek Mindenki Ellenállhatatlanul Fog Ellenállni** 1. **Fűszeres Avokádókrém Tortillával** Készíts egy krémes avokádókrémet lime lével, fokhagymával, és egy csipet cayenne borssal. Tálald rop


Ez a három recept kifejezetten azok számára készült, akik az ünnepi időszakban inkább a szórakozásra és a pihenésre szeretnék helyezni a hangsúlyt, mintsem a hosszú órák eltöltésére a konyhában. Fedezd fel ezeket a 3 ínycsiklandó vegán snacket, amelyek gyorsan elkészíthetők és garantáltan feldobják a szilveszteri bulit!

A spenótos vegán pizzatekercs tökéletes szilveszteri snack, ami akár az ebédet is kiválthatja, ráadásul hidegen és melegen is finom. Tálalhatjuk a kedvenc pizzaszószunkkal vagy más mártogatóssal. A tekercs elkészíthető pesztóval, gombával és cukkinivel is.

Készítsük el a pizzatésztát! (A tökéletes pizzatészta receptjét ITT találod!)

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A konyhai aprítóba tegyük bele a a tofut, a bazsalikomot, a tahinit, az olasz fűszereket, a citromlevet, a sót és a hagymaport. Addig aprítsuk, amíg krémes állagot kapunk.

Vegyünk egy serpenyőt, tegyünk az aljára egy evőkanál vizet, ha felforrt, tegyük bele a finomra vágott mogyoróhagymát és fokhagymát, pirítsuk 2-3 percig! Adjuk hozzá a spenótot, egy kis sót, majd pár percig fonnyasszuk. A keletkező vizet öntsük le róla.

Terítsük le a pizzatésztát, és egyenletesen oszlassuk el rajta a tofu krémet. Ezt követően szépen elosztjuk a friss spenótot is a tésztán. Miután ezzel végeztünk, óvatosan tekerjük fel az egészet, majd egy éles kést használva vágjunk belőle aranyos kis csigákat. Helyezzük ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg egy kevés olajjal, és szórjunk rá ízlés szerint olasz fűszereket. Végül süssük őket 25-30 percig, amíg szépen megpirulnak.

Az egyik létező leggyorsabb vendégváró scnack a paradicsomos crostini, ami remekül működik ricottával, diós és vegán sajtokkal is. A recept természetesen nemcsak szilveszterkor, de egész évben jól működik.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral! Egy tálban keverjük össze a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. A paradicsomokat egyenletesen, héjával lefelé terítsük szét az egyik tepsiben. A másik tepsire helyezzük rá a kenyérszeleteket!

Készítsük el a paradicsomot és a kenyeret egyszerre a sütőben! Helyezzük a paradicsomot az alsó rácsra, míg a kenyérszeleteket a felső rácsra tesszük. Öt perc elteltével óvatosan fordítsuk meg a kenyérszeleteket, majd süssük őket még öt percig. Ezután vegyük ki a kenyeret, és a paradicsomot süssük tovább, összesen húsz percig, hogy tökéletesen átsüljön.

Amíg a kenyér és a paradicsom sül, tegyük a balzsamecetet egy kis lábasba, és forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és addig pároljuk, amíg az ecet ⅓ csészényire csökken, kb. 10-15 percig. Az eredménynek egy enyhén édes, szirupos máznak kell lennie.

Miután a paradicsom és a balzsamecet jól lehűlt, óvatosan egyesítsük őket egy tálban. Ezután kanalazzuk a keveréket a kenyérszeletekre. Ha kedvünk tartja, egy-egy szelet krémes ricottát is helyezhetünk alá, hogy még ízletesebb legyen az élmény.

A leggyorsabb és legfinomabb szilveszteri csemege a sült krumpli! Érdemes előre felkészülni, ezért jó ötlet, ha egy nagyobb adagot megpucolsz és felszeletelsz, így amikor csak szükség van rá, már csak annyira van dolgod, hogy megsüsd. A sült krumpli igazi ínycsiklandó falat, amit a legjobban frissen, ropogósan érdemes fogyasztani. De ez a recept nemcsak szilveszteri bulikon jöhet jól, hanem bármikor, amikor egy gyors és ízletes snackre vágysz!

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! Készítsünk elő két nagy tepsit, és vonjuk be őket sütőpapírral!

Először is, pucoljuk meg a burgonyákat, majd vágjuk fel kisebb darabokra, és helyezzük őket egy nagy tálba. Ezután alaposan keverjük össze a felkockázott burgonyát tahinivel, hogy minden darabot jól bevonjon. Szórjunk rá zatar fűszert és egy csipet sót, majd ismét keverjük össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak. A fűszeres burgonyadarabokat ezután egyenletesen terítsük szét egy tepsiben, és süssük őket körülbelül 10 percig. Félidőben fordítsuk meg a burgonyákat, és süssük őket még további 10 percig, hogy szépen megpiruljanak!

Related posts